Gevulde paprika’s met gehakt

Gister was mijn lieve vriendinnetje Sabine bij mij en bleef ze ook eten. Ik had nog rundergehakt in huis, dus het leek mij leuk om eens paprika’s uit de oven gevuld met gehakt te maken. Ik ben vaak alleen met eten en sloof me voor mezelf meestal niet echt uit. Simpel en gezond zijn mijn twee belangrijkste begrippen wanneer ik kook en gelukkig was deze gevulde paprika niet zo heel ingewikkeld.

Wat heb je nodig? (4 gevuld paprika’s)

  • 250 gram rundergehakt
  • 4 grote rode paprika’s
  • 5 champignons
  • 2 sjalotjes
  • 6 cherry tomaatjes
  • zachte geitenkaas
  • takje tijm
  • takje rozemarijn

Om te beginnen kan je de oven alvast voorverwarmen, doe dit op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s eraf en zet ze leeg voor 20 minuten in de oven. Ondertussen kan je de vulling klaarmaken (deze volgorde ging bij mij even verkeerd, ik ben nogal een kluns in de keuken). Bak het gehakt in de pan met zout en peper. Snij de groente en bak dit mee met het gehakt. Doe de tijm en rozemarijn erbij en laat lekker doorbakken op laag vuur. Wanneer de paprika’s klaar zijn kan je ze er uit halen en vullen met het gehaktmengsel. Brokkel de geitenkaas over de vulling heen en zet ze in de oven, ongeveer 5 – 10 minuutjes. Ik heb niet erg op de klok gelet, maar wilde de geitenkaas lekker gesmolten en een beetje bruin.

Bon appétit!

Gevulde paprika2

 

Volg Healthness Coaching ook op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *