Gezonde lasagne

Lasagne is het ultieme genot al zeg ik het zelf. Pasta uit de oven, met kaas on top. Veel kaas! Maar dit is net als bijvoorbeeld pizza niet de meest gezonde keuze voor een maaltijd. De klassieke lasagne zit vol met ongezonde vetten en suiker. Maar laten we nou eens kiezen voor een lasagne met wél gezonde ingrediënten!

Wat hebben we nodig?

Voor mijn gezonde lasagne heb ik gekozen voor de voedingsmiddelen die ik nog in huis had:

– 75 gram glutenvrije lasagne bladen (Tesco Free Form)
– 200 gram kipfilet
– 100 gram courgette
– 350 ml picante pasta (Ekoplaza)
– 20 gram geraspte geitenkaas

Volgens mij kan het niet makkelijker lijkt mij toch? De kip uiteraard eerst goed doorbakken. Courgettes in kleine blokjes en ook even de pan in om op te bakken. De pastasaus er doorheen roeren en gewoon in de overschaal gieten met de lasagne bladen er tussen. Strooi de geraspte geitenkaas er overheen en volg de instructies op het pak van de lasagnebladen.

Deze lasagne lijkt mega groot, maar zit in een overschaal van 21 bij 16 cm en zo’n 6 cm hoog. Niet de grootste dus en perfect voor degene die vaak alleen of met z’n tweeën eten. Je kan hier namelijk prima twee porties van maken! Of (net als mij) het gewoon na een keiharde workout in je eentje opeten wanneer je nog wat calorieën aan te vullen hebt voor die dag.

Lasagne3

Voedingswaarden:
– 797 calorieën
– 83 gram koolhydraten
– 20 gram vetten
– 62 gram eiwitten

Bon appétit!

Heb jij moeit met het vinden van een gezonde leefstijl? Moeten de kilo’s eraf? Of moet jij juist aankomen? Wil je sterker worden? Of heb je voedingsadvies nodig? Dit is je kans! Contact mij nu voor persoonlijke begeleiding via info@healthnesscoaching.com 

Volg Healthness Coaching ook op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *