Glutenvrije chocolade muffins

Ik bak letterlijk alleen wanneer ik een vlaag van verstandsverbijstering heb en wanneer de lijst aan ingrediënten niet langer is dan ik op twee handen kan tellen. Het liefst heb ik de ingrediënten op dat moment in huis, want wanneer ik denk laten we gaan bakken.. Dan wil ik dus ook direct bakken. Moet ik nog langs zes winkels dan is voor mij de pret er alweer af.

Toevallig had ik van de week van die papieren cupcake vormpjes mee genomen vanuit de supermarkt en had ik zin in chocolade muffins. Ik ben op zoek gegaan en vandaag gaan mijn credits naar Jacoline van http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/ voor deze easy peasy super yummie muffins. Ze zijn verantwoord, zonder gluten en heerlijk als voor de zondagscravings!

Glutenvrije chocolade muffins

Wat hebben we nodig?

– Kokosmeel 40 gr
– Bloemenhoning 60 gr
– Cacaopoeder 20 gr
– Biologische roomboter 60 gr
– Eieren 4 stuks
– 1/2 theelepel Baking Soda

Hoe maken we het?

– Zet de oven alvast op 175 graden
– Meng alle vloeibare ingrediënten (boter gesmolten)
– Meng alle droge ingrediënten
– Mix daarna alles goed door elkaar
– Verdeel deze beslag over 8 vormpjes (2/3 vullen)
– Ongeveer 15 minuten in de oven

chocolade muffin

Wat nemen we tot ons per muffin?

147 kcal
Koolhydraten: 8,5 gr
Eiwitten: 5 gr
Vetten: 10,6 gr

Bakse!

Volg Healthness Coaching ook op Facebook en Instagram!

*Wil jij persoonlijk voedingsadvies? Klik dan hier voor de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *