Off & On days

Motivatie op trainingsdagen

Vandaag even een serieuze blogpost. Een blogpost over serieuze offdays. Dagen die we allemaal hebben. Het feit dat ik week in week uit, dagelijks in de box te vinden ben, betekent niet dat ik automatisch alle dagen een super vette on day heb! Eigenlijk heb ik meer off days, dan on days. Dat gevoel wanneer ik ECHT lekker getraind heb, dat is er gewoon maar weinig.

Try again

How to handle an off day?
Er zijn dagen dat het gewoon prima gaat. Niet mega goed, niet mega slecht. Je bent gewoon prima in staat om je training te voltooien, het was wel zwaar, but you did it. Fijne trainingsdagen, maar het kan ook erger! Ik heb wel eens dat ik letterlijk aan kom in de box, een barbell op pak en denk: ‘Nee, dat gaat hem niet worden..’ Vroeger ging ik mijzelf dan door pushen om te trainen, maar ik werd daar alleen nog maar meer depressiever van. Thuis zitten met het gevoel van een k u t training is ergste wat er is. Want je gaat tenslotte trainen om je goed te voelen. Ik ga dan ook gewoon weer rechtsomkeer naar huis. Soms probeer ik het ’s avonds nog een keer en anders gewoon de volgende dag. New day, new energy, new changes.

Toevallig had ik gister zo’n echte on day, zo heerlijk getraind! Middag training bij CrossFit Haarlem, ik had ’s morgens al hardgelopen. Toch een Snatch PR! En die voelt altijd te vet, 47,5kg (lichaamsgewicht van 55kg) en dat na een aantal off days deze week. Dit was zo gaaf en maakte mij zo blij als een kind!

Mijn training bestaat meestal uit een rustige techniek/warming up training, gevolgd door een krachtgedeelte en ik eindig meestal met een wod. Ik voel ook meestal tijdens mijn eerste gedeelte al dat het een te mega vette training gaat worden. Gewoon het perfecte gevoel van fitheid, adrenaline en wilskracht om alle sets en reps uit te voeren zoals ze bedoelt zijn! Gewichten voelen lekker aan, techniek gaat goed en je wordt tijdens het trainen steeds meer opgewonden en enthousiaster omdat het zó lekker gaat. Als ik dan nog eens afsluit met een vette wod, dan ben ik in de zevende hemel. Het gevoel van een ECHT goeie workout is moeilijk te omschrijven. Een soort high die je ervaart, ik noem het meestal mijn natuurlijke drugs. Misschien wel stiekem mijn natuurlijk verslaving!

Het allerbelangrijkste is dat we onthouden dat het niet erg is om een off day te hebben. We moeten onszelf daar vooral niet om straffen. Het is gewoon niet mogelijk om elke dag te pieken. Eigenlijk is het ook wel fijn dat we niet elke keer in de zevende hemel belanden, wordt het ook weer zo’n standaard dat gevoel toch! Zelfs een off week is heel goed mogelijk. Laat het gewoon gebeuren en weet dat er na zulke dagen ook weer een vette on day aan zit te komen, soms op de momenten dat je het niet verwacht ;)

Hoe krijg ik een on day?

  • Voldoende rust gehad
  • Voldoende gegeten
  • Met een trainingsplan aankomen
  • Geloven in jezelf!

Go kill your workout!

Just killed my workout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *